By continuing your navigation on https://donate.moveforbig.org you agree to the use of cookies and similar technologies to ensure the nominal operation of the website (eg. maintain your connection).

Close

Move4BIG Road2Hawaii - voor Nathalie († 30/08/2022)

€ 2,403

raised so far. Fundraising target € 2,500

96%

Project
over

51

donations

Donate

Team complete

Share this fundraising page

Project
Team
Donations
Blog
Comments

In Memoriam voor Nathalie († 30/08/2022)

Overmand door verdriet, en met grote verslagenheid, meld ik jullie dat mijn boezemvriendin Nathalie op 30 augustus 2022 gestorven is. 🖤. De bostkankerbehandeling die ze volgde heeft helaas niet aangeslaan.

Nathalie geloofde ook sterk in de wetenschap en daarom startten we een zestal maanden geleden deze fundraisingcampagne op, ten voordele van de vzw BIG against breast cancer en het wetenschappelijk en academisch onderzoek naar borstkanker. Op die manier zouden we mijn deelname aan het WK Ironman in Hawaii (6 oktober 2022) koppelen aan steun voor Nathalie en al haar lotgenoten. We waren toen nog hoopvol en geloofden in haar kansen op genezing. Maar de wetenschap heeft haar helaas niet kunnen redden.

Een drietal weken geleden, en een paar dagen na het zware verdict dat haar tijd hier bij ons bijna op was (de dokters gaven haar nog maar een paar weken), had ze aangegeven dat ze nog steeds (op verzoek van BIG against breast cancer) graag wilde meewerken aan een sensibiliseringscampagne rond borstkanker en het belang van het wetenschappelijk onderzoek. Ze vertelde me dat ze toch nog iets wou betekenen voor lotgenoten en toekomstige kankerpatiënten.

Jammer genoeg heeft ze niet meer de tijd en kans gekregen om haar getuigenis aan die campagne te koppelen. En daarom zal ik dat doen, in haar naam. Ter nagedachtenis van haar. En mijn Ironman Hawaii zal ik voor haar zwemmen, fietsen, lopen .... en desnoods kruipen. Ik zal zo vaak aan haar denken. Aan al die mooie momenten die we samen hebben beleefd. Ik ga daar kracht uit putten en hopelijk geeft ze me van hierboven haar engeltjesvleugels. 

Liefste Nathalie,
Jou te kennen, vond ik zo fijn, 
Je loslaten nu, doet des te meer pijn 
Ik ben je heel dankbaar voor jouw lach 
Jouw genegenheid, jouw vriendschap 
Je blijft in mijn herinnering met heel mijn hart. 

Heel veel sterkte aan de familie en vrienden
Heidi

 

Road to WK Ironman Hawaï 2022 

Een stukje geschiedenis

Ik leerde Nathalie kennen in onze studententijd. Het was meteen duidelijk hoeveel we met elkaar deelden: niet alleen onze liefde voor de wiskunde, maar ook buiten de studiemomenten zochten we elkaar in plezier en vertier. Op sportief vlak scheerden we beiden hoge toppen. Nathalie was al jaren actief in judo 🤼‍♀️ en behaalde in haar jeugd veel medailles op nationaal niveau. Later was ze ook meermaals Belgisch kampioen in het kata (demonstratie wedstrijden in het judo) en behaalde zelfs een derde plaats  op het EK. 🥉

Ik ontdekte mijn passie voor lopen  en fietsen , aanvankelijk gewoon een hobby. Op mijn 30 jaar heb ik met mijn nonkel een fietsreis van Gent naar de Dordogne gemaakt (880km in 4 dagen, dus 220km per dag). Ik had de wielermicrobe te pakken. Korte tijd later leerde ik mijn man, Pascal, via deze gedeelde passie kennen. Hij moedigde mij aan intervaltrainingen te doen, waardoor ik steeds verder evolueerde, en beter en beter werd. Op een dag kreeg ik tijdens een healthy week op het werk een personal coach cadeau die me op weg zette me op het zwemmen  te storten. Het plaatje was compleet: mijn goesting voor de triatlon was geboren. Ik kreeg meer en meer motivatie en wat als hobby begon, groeide uit tot de droom ooit deel te kunnen nemen aan een Ironman (3,8km swim, 180km bike, 42,2km run)! Ik stapte in een triatlonclub want sporten in groep is leuker dan alleen. 

Nathalie en ik bleven ook na onze studies in contact, onze vriendschap is er een voor het leven. Onze gezinnen kunnen het prima met elkaar vinden, onze kinderen zijn van dezelfde leeftijd, we maakten met z’n allen een hele fijne reis… 💕

Ondertussen zette ik alles op alles om mijn swim/bike/run skills te finetunen. Na een coronajaar van veel trainen en weinig wedstrijden kon ik me bij mijn eerste Ironman-deelname al onmiddellijk kwalificeren voor het WK Ironman in Hawaï, op 6 oktober 2022  Deze kwalificatie vond plaats in Vichy (augustus 2021), wil je hierover meer weten dan kan dat via: (https://www.3kant.be/home/2021/08/24/eerste-ironman-en-meteen-een-kwalificatie-voor-hawai/). 


🎗 Met Nathalie ging het ondertussen minder goed: in oktober 2018 ontdekte ze per toeval een knobbeltje in de oksel… het begin van een lange, harde weg. 🎗

Er werd borstkanker vastgesteld met uitzaaiingen in de rug. 😢 Nathalie liet zich niet kisten, ze wist uit haar jarenlange judocarrière wat vechten is en ze vocht met alle kracht in haar lijf.  De kanker vocht echter terug, zaaide verder uit in haar hersenvliezen, en nu in haar lever. En telkens opnieuw geeft ze niet op; ook al zorgt na elke klim uit de put een harde dreun voor de tuimeling weer naar beneden, ze raapt zonder aarzelen de moed bijeen en start opnieuw de weg naar omhoog. 🍀

Ze heeft het judo jammer genoeg achter zich moeten laten, maar ondertussen ontpopte ze zich tot prima fotografe van vooral portretten (neem maar een kijkje en geniet op instagram… https://instagram.com/nathaliedepauw_photo?utm_medium=copy_link). Stilzitten doet ze dus zeker niet. Daar zorgt haar nieuwe hobby tai chi ook voor: met de sierlijke bewegingen kan ze haar focus verleggen en bewegend de nodige rust vinden. 🧎🏻‍♀️☯️

🌸 Steun voor borstkankeronderzoek 🌸

Toen bij Nathalie voor de eerste keer de diagnose borstkanker viel, liep ik mijn eerste marathon (oktober 2018) …. en liet ik een t-shirt maken omdat ik speciaal voor haar wou lopen (foto). Ik finishte als tweede vrouw (foto).


Nu ik kan deelnemen aan het WK Ironman Hawaï 2022, wil ik deze gebeurtenis opnieuw koppelen aan steun voor mijn vriendin en haar vele lotgenoten. Daarom zamel ik fondsen in voor BIG (Breast International Group, ofte “BIG against breast cancer”) een non-profitorganisatie die ik via ultraloopster Hilde Dosogne leerde kennen. 🌸

Die keuze is meer dan logisch: via deze organisatie kunnen we wetenschappelijk borstkankeronderzoek financieel helpen; er is vooral nood aan onderzoek naar hoe uitzaaiingen verlopen. Voor Nathalie, net zoals voor alle patiënten die met uitgezaaide borstkanker leven, brengt het AURORA-onderzoeksprogramma hoop. De hoop om beter te begrijpen waarom de ziekte terugkeert en om erop te kunnen anticiperen. Meer informatie vind je hier: 
https://www.bigagainstbreastcancer.org/news/pink-october-%E2%80%93-raising-awareness-metastatic-breast-cancer

Wil je ons ook steunen, doe dan een gift.
Alvast een BIG thank you! 🙏 

 

WK Ironman 202

De edities WK Ironman 2020 en 2021 vielen door corona in het water, ter compensatie zijn er dit jaar twee edities: eentje in mei in Utah en een in oktober in Kona, Hawaï (deze laatste is gespreid over twee dagen). Het triatlonteam waarmee ik, samen met Filip Sheridan en Pieter Sacré, deelneem, is 3kant (https://www.3kant.be/home/). Op de site kan je bij stoten en exploten veel artikels terugvinden over onze leden. In de sectie van augustus 2021 (https://www.3kant.be/home/2021/08/) zitten de artikels van onze kwalificaties.

Mijn sportief programma voor dit jaar is behoorlijk lang (zie lijst hieronder). De vetgedrukte wedstrijden zijn A-wedstrijden en dus erg belangrijk. ⭐️

Je kan me verder volgen op Facebook, Instagram en Strava, waar ik voor regelmatige updates zorg. 📝

 

- 23/01: Veldloop Zottegem (6.000m crossen door de modder)

- 6/2: Veldloop Hamme (6.083m crossen door de modder)

- 20/2: Kluisberg trail: (17km traillopen) – 1e plaats behaald!

- 13/3: BK halve marathon met Bashir (Weylandt Piste Gentbrugge)

- 27/3: Marathon van Gent

- 1/5: BK ploegentriatlon Doornik met triatlonclub 3kant (sprint triatlon in ploeg af te werken: 700m zwemmen, 20km fietsen, 5km lopen)

- 8/5: Kwarttriatlon in Geel (1 km zwemmen, 45 km fietsen, 10km lopen)

- 14/5: Halve triathlon Lievegem in trio met 3kant ploeg (Pascal 1.900m zwemmen, ikzelf 90km fietsen, Tomas halve marathon lopen)

- 28/5: Belfort halve triatlon Vogezen
(https://triathlondebelfort.fr/triathlon-l/)

- 26/6: Kwart triatlon Eeklo (Clubkampioenschap 3kant)

- 3/7: Gran Fondo Marmotte: 177 km fietsen met 5.000 hm, 5 cols: Glandon, Télégraphe, Galibier, Lautaret en Alpe d'Huez 
(https://marmottegranfondoalpes.com/)

28/7: Triatlon Alpe d'Huez: 2,2km zwemmen, 118km fietsen (3.200 hm) en 20km lopen
(https://www.alpetriathlon.com/triathlon-de-lalpe-dhuez-l/)

- 27/8: BK swimrun Robertville, duo met Fei (33km afwisselend traillopen en zwemmen) 
https://ecoswimrun.be/lac-de-robertville/

17/9: BK halve triathlon Iron Lakes (Lac de l'Eau d'Heure)

D-DAY:  
- 6/10: WK Iron Man Hawaii (3,8km zwemmen - 180km fietsen – 42,2km lopen)

 
See all
 • 03/08/2022

  Heidi Wouters

  Team creator

 • 03/14/2022

  GRLpGpAG GRLpGpAG

  Team member

 • 03/14/2022

  Nathalie De Pauw

  Teamlid

See all

10/21/2022

Brenda Vergote

€ 75

10/13/2022

Petrus Stouten

€ 50

10/08/2022

Pieter Lootens

€ 25

10/08/2022

Inge Thas (Dapthas)

€ 50

10/07/2022

Tamara Bisschop

€ 15

10/07/2022

Annelies De Paepe

€ 40

10/05/2022

Xavier De Vos

€ 40

10/05/2022

Matthias Meul

€ 20

10/05/2022

Elisabet Pruna

€ 8

10/05/2022

Evelien Lindthout

€ 10

See all

Add a new comment

 • Eddy Libeer - 09/22/2022

  Beste Heidi,
  Kan u ons berichten of de organisatie die we zouden steunen fiscale attesten kan uitschrijven ?
  Zo ja, kunnen we je een extra duwtje in de rug geven.
  Eddy Libeer
  0477/25.84.89
  eddy.libeer@libo-mc.be
 • Charlene - 06/02/2022

  Heel mooi dat je je sportieve kunnen koppelt aan het goeie doel. Veel succes, ik duim op de achtergrond mee 👍🍀❤️
See all

The Breast International Group (BIG) is an international not-for-profit organisation that represents the largest network of academic research groups dedicated to finding better treatments and cures for breast cancer.

Together we save lives by moving breast cancer research forward.

BIG against breast cancer is BIG’s philanthropic unit. It conducts vital fundraising to help finance academic clinical trials and research programmes that have no commercial interest but are crucial for patients with breast cancer.

www.BIGagainstbreastcancer.org