By continuing your navigation on https://donate.moveforbig.org you agree to the use of cookies and similar technologies to ensure the nominal operation of the website (eg. maintain your connection).

Close

Op 30/09/2022 loopt Hilde Dosogne de Spartathlon! Wil je haar steunen? Doe een gift voor BIG's borstkankeronderzoek.

€ 1,840

raised so far. Fundraising target € 2,000

92%

Project
over

44

donations

Donate

Team page

Share this fundraising page

Project
Team
Donations
Blog
Comments

Met deze fundraisingactie zamelen we fondsen in voor BIG’s wetenschappelijk borstkankeronderzoek 🌸

 

Op zaterdag 19 februari en zondag 20 februari nam ik, Hilde Dosogne, deel aan het Belgisch Kampioenschap 24u non-stop lopen (de M&M 2-daagse 24-urenloop https://www.marathonandmore.be/p/24-uren-loop-wedstrijd.html). Ik behaalde de zilveren medaille 🥈 en werd 6e in de algemene rangschikking. In totaal legde ik 184,5 km af. Het was een loodzware wedstrijd, vooral door de barre weersomstandigheden. Ik heb 24 uur lang gevochten tegen de aanhoudende regen, wind, koude en vermoeidheid 💨🌧🥶 ....... maar heb wel mijn selectie voor de Spartathlon op zak!! Het is me gelukt!! De trainingen hebben geloond! Dank voor de massale steun en felicitaties!! 🙏  Ik werd uitgeloot en samen met 9 andere Belgen zullen we op 30 september 2022 aan de start staan! 🤞 Als het me lukt om te finishen, zal ik de 3e Belgische vrouw zijn die ooit deze mythische loopwedstrijd tot een goed einde bracht.

Op het BK 100 km op zondag 5 juni behaalde ik opnieuw een zilveren medaille en finishte in minder dan 10 uur. Perfecte training voor de Spartathlon! 🏃‍♀️

Zet je mee je schouders onder borstkankeronderzoek? 

Steun en deel mijn campagne ..... sharing is caring 💕   

De Spartathlon geniet een mythische status onder de ultralopers. De selectie- en deelnamecriteria zijn heel streng. Deze legendarische race vindt plaats in Griekenland en start jaarlijks op de laatste vrijdag van september (30/09/2022). De deelnemers starten aan de voet van de Acropolis en moeten, binnen de 36 uur, van Athene naar Sparta lopen. Een afstand van 246 km - niet toevallig de afstand die de Griekse boodschapper Pheidippides in 490 voor Christus in 36 uur zou hebben afgelegd om in Sparta hulp te gaan vragen in de oorlog tegen de Perzen. Tussen haakjes, dat is een gemiddelde loopsnelheid van 6,83 km/u (ofte 8,78 m/km). 🏃‍♂️ 

De plaatsen zijn zeer gegeerd (max. 390 deelnemers) en om rechtstreeks voor de Spartathlon gekwalificeerd te worden, moest ik tijdens het BK in Aalter maar liefst 212,5 km in 24 uur afleggen (een gemiddelde van 8,85 km/u ofte 6,78 m/km!). Mijn tweede kans was indien ik 170 km in 24 uur liep (een gemiddelde van 7 km/u ofte 8,57 m/km). Met de afstand van 184,5 km had ik dus ruim voldoende om de kwalificeren voor de loting. En dat is ook gelukt! We zullen met 10 Belgen aan de start staan, waarvan ik de enige dame ben.

De weg naar Griekenland is nog lang en geplaveid met allerhande hobbels en obstakels. Want uiteraard dien ik ook rekening te houden met mijn gezin en mijn job. Dat alles combineren met de vele en lange (vaak ook eentonige) trainingen wordt best pittig. Ik zal gespaard moeten blijven van blessures en zal me aan een Spartaans trainingsschema moeten houden indien ik mijn einddoel wil bereiken. Maar waar een wil is, is een weg. Laat ik het op deze quote van de Griekse filosoof Plato houden: zichzelf overwinnen is de beste en grootste van alle overwinningen. 🔥

🌸🎗🏃‍♀️

Omdat ik de kans krijg deze waanzinnige uitdaging aan te gaan, omdat mijn man en mijn vier kinderen volledig achter mij staan, en omdat ik het geluk heb als 50-plusser nog zo fit en gezond te zijn, zal ik mijn allerbeste beentje(s) voorzetten voor alle vrouwen, mannen en families die getroffen worden door borstkanker. 🌸

Hieronder lees je ook waarom ik BIG’s borstkankeronderzoek als goede doel heb gekozen (BIG, een non-profitorganisatie, staat voor Breast International Group en voor BIG against breast cancer). Ik zou iedereen, vanuit de grond van mijn ❤️, willen vragen een kleine of grote gift te willen doen 💰 (fiscaal attest vanaf 40€). Om het (duur!) levensnoodzakelijk en onafhankelijk wetenschappelijk en academisch onderzoek vooruit te helpen. Elke afgelegde kilometer wordt op die manier nog waardevoller. Een hoop stappen waarmee we het verschil kunnen maken. En een belangrijke morele en financiële steun voor zij die met borstkanker te maken hebben, zowel patiënten als onderzoekers. Want hun dagelijkse strijd en zoektocht naar de beste remedie is in geen opzicht te vergelijken met het uitlopen van de Marathon des Sables, of het Belgisch Kampioenschap om ter snelst, 24 uur lang, rondjes van 1 km lopen.


🎗 Steun BIG’s borstkankeronderzoek! 🎗


Waarom ik mij voor BIG en het borstkankeronderzoek inzet.
Marathon des Sables ..... een verhaal over solidariteit 
🤜🤛

Drie maanden geleden, net na het beëindigen van de Marathon des Sables (MDS, 1-11 okt. 2021), heb ik mijn boekje “Highway to Hell - Hoe ik de 35e Marathon des Sables uitliep” geschreven.* De aanzet hiervoor was het aangrijpend verhaal van Joëlle Thils (52 jr), die de MDS in 2017 uitliep. Dat op zich is al een prestatie. En des te meer als je weet dat ze, precies tien jaar eerder, de diagnose borstkanker had gekregen. Haar MDS-overwinning was niet alleen een sportieve mijlpaal, maar nog meer een overwinning op haar borstkanker, een medische mijlpaal (10 jaar kankervrij).

Terug naar de MDS 2021 
Op zekere dag lag ik in onze MDS/TraKKs-tent en kreeg ik post, waaronder een emailberichtje van Joëlle. Om me succes te wensen. Ik kende ze niet, maar had al wel over haar gehoord en vond het lief van haar dat ze de moeite had genomen mij een bericht te sturen. Ze kende me tenslotte ook niet. De volgende dag vernam ik via Valerie Van der Veeken, MDS-medewerkster en onze tentverantwoordelijke, dat zij en Joëlle boezemvriendinnen zijn en dat ze de MDS in 2017 samen hebben gelopen. Ze zaten toen ook in het MDS/TraKKs team, net zoals ik. Dat op zich al schept een band. En ook natuurlijk het feit dat we leeftijdsgenoten zijn en dat wij, vrouwen (jaja! 💪), best ons mannetje staan in het doorgaans mannelijk wereldje van ultralopers (MDS: 20% vrouwen versus 80% mannen). 🙃

Ik hoorde van Valerie dat Joëlle’s borstkanker anderhalf jaar geleden helaas was teruggekeerd. Er was een uitzaaiing in haar hersenen, een hersentumor. En dàt na 14 jaar kankervrij te zijn geweest en een super gezond en sportief leven te hebben geleid. Een donderslag bij heldere hemel. Met - opnieuw - een lange lijdensweg en het bikkelharde besef dat ze - opnieuw - in de gevarenzone zit.

Valerie legde uit dat ze voor BIG against breast cancer werkt en dat ze hoopte dat er snel een behandeling voor Joëlle zou worden gevonden. Ze voegde eraan toe hoe belangrijk het is om te blijven investeren in het borstkankeronderzoek. Joëlle’s toekomst hangt ervan af. Want uitgezaaide borstkanker is nog steeds ongeneeslijk.

Ik was geraakt door hun verhaal en heb een paar dagen later, nog voor het einde van de MDS, beslist om een boekje over mijn avontuur te schrijven en het aan Joëlle en alle borstkankerpatiënten op te dragen.

Daarom heb ik nu ook deze fundraisingactie opgezet en reken ik op jullie gulle gift. Want onderzoek redt levens. Alvast een BIG THANK YOU! 🌸🎗🏃‍♀️

De ingezamelde fondsen zullen rechtstreeks geïnvesteerd worden in de internationale AURORA-studie die BIG coördineert (en die o.a. ook in België wordt uitgevoerd)

 Joëlle, die van haar hersenoperatie revalideert en in behandeling is voor haar uitgezaaide borstkanker, gaat momenteel door een bijzonder zware periode. Voor haar, net zoals voor alle patiënten die met uitgezaaide borstkanker leven, brengt het AURORA-onderzoeksprogramma hoop. De hoop om beter te begrijpen waarom de ziekte terugkeert en om erop te kunnen anticiperen. Meer informatie vind je hier: 
https://www.bigagainstbreastcancer.org/news/pink-october-%E2%80%93-raising-awareness-metastatic-breast-cancer

 Of lees het persbericht over Joëlle’s aangrijpend verhaal: hoe ze, als mama, echtgenote en fervente sporter, moet leren leven met uitgezaaide borstkanker:
https://www.bigagainstbreastcancer.org/sites/default/files/pink_october_2021_-_uitgezaaide_borstkanker_een_ultramarathon__1.pdf


 * Het boekje “Highway to Hell” is een ‘warme’ aanrader voor elke (ultra)loper of voor iedereen die meer wil weten over de voorbereiding en beleving van de Marathon des Sables. Het kost 15€ en wordt uitsluitend verkocht ten voordele van BIG. Het is verkrijgbaar na een persoonlijk bericht (hilde.dosogne@gmail.com) en te koop in de TraKKs-shops van Gent en Brussel (Ukkel/Schuman) en via de TraKKs-website: https://bit.ly/3IUm8GH. Voor de ebook-versie (12€): https://www.kobo.com/be/nl/ebook/highway-to-hell-29


“Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place, and I don't care how tough you are, it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard you hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward; how much you can take and keep moving forward. That's how winning is done!"
― Sylvester Stallone, Rocky Balboa

🌸🌸

 

Breast International Group (BIG) is een in Brussel gevestigde internationale non-profitorganisatie en 's werelds grootste netwerk van academische onderzoeksgroepen die gericht op zoek gaan naar betere behandelingen en remedies voor borstkanker. "BIG against breast cancer" is de specifieke filantropieafdeling van BIG. Ze organiseert de broodnodige fondsenwervingsacties voor de financiering van BIG’s academische klinische studies en onderzoeksprogramma's die geen commerciële waarde hebben, maar die voor patiënten met borstkanker wel cruciaal zijn (zoals bijvoorbeeld de AURORA-studie).

https://www.bigagainstbreastcancer.org/nl
#BIGagainstBC

(en 6e in de algemene rangschikking!).

 
See all
 • 01/18/2022

  Valerie Van der Veeken

  BIG
  (Team creator)

See all

02/07/2022

Nicolas Wellens

€ 40

02/04/2022

Mark Plessers

€ 15

02/04/2022

Heidi Wouters

€ 40

02/04/2022

Geert Willems (White Ravens Consulting BV)

€ 124

02/04/2022

Griet Convens

€ 40

01/28/2022

Christine Govaerts

€ 10

01/27/2022

Philippe De Windt

€ 8

01/26/2022

Katia Coppens

€ 10

01/25/2022

Marleen Persoons

€ 20

01/23/2022

Valerie Van der Veeken

€ 40

See all

Add a new comment

 • Zfscbqfhs - 09/21/2022

  http://serial.sezons.store
 • Ndmbvngyr - 09/21/2022

  http://serial.sezons.store
 • Jkmjemnfs - 09/21/2022

  http://serial.sezons.store
 • Jygmllfdh - 09/21/2022

  http://serial.sezons.store
 • Oxhlaoftc - 09/21/2022

  http://serial.sezons.store
 • Ymqqcbcwb - 09/21/2022

  http://serial.sezons.store
 • Fpxxofqed - 09/21/2022

  http://serial.sezons.store
 • Fqkfyomld - 09/21/2022

  http://serial.sezons.store
 • Rtzyaijes - 09/21/2022

  http://serial.sezons.store
 • Cnrkpmoqy - 09/21/2022

  http://serial.sezons.store
See all

The Breast International Group (BIG) is an international not-for-profit organisation that represents the largest network of academic research groups dedicated to finding better treatments and cures for breast cancer.

Together we save lives by moving breast cancer research forward.

BIG against breast cancer is BIG’s philanthropic unit. It conducts vital fundraising to help finance academic clinical trials and research programmes that have no commercial interest but are crucial for patients with breast cancer.

www.BIGagainstbreastcancer.org